2/15/2011

MAGICNA MOC RUZINIH LATICA


Za umorne oci:30 gr. latica crvene vrtne ruze prelijte sa pola litre kljucale vode,poklopite i nakon desetak minuta procedite.Natopite tufere ovom tecnoscu i oblozite umorne i osetljive oci.

Za masnu kozu:spustite 50 gr. latica ruze u cetvrt litra ruzine vodice i ostavite dva sata da odstoje.Procedite i dobicete odlican losion za masnu kozu.Rok trajanja mu je nedelju dana.

Protiv akni:posudu napunite sa sto vise latica crvene ruze,prelijte izvorskom vodom i ostavite da odstoji dva dana.Procedite i dodajte malo jabukovog sirceta.Ovaj losion je odlican za lecenje bubuljica.

Za negu suve koze:pomesajte dve velike kasike ruzine vodice sa dve kasike glicerina.Ovom kremom namazite najsuvlje delove koze i ostavite da deluje preko noci.Ispira se mlakom ili hladnom vodom.Ovaj preparat vlazi i omeksava suvu kozu.

I na kraju:Recept za ruzinu vodicu:latice od 5-6 ruza jakog mirisa,jednu sargarepu i nekoliko listica pitome nane kuvajte u litri vode oko pola sata.Ohladite,procedite i sipajte u flasice.Cuvajte na hladnom mestu,koristite nedelju dana.

VAZNO:Ruze se beru po suvom i toplom vremenu,izmedju 10 i 17 casova.Ne smeju se brati po kisi,odmah posle kise,niti dok je rosa.

Нема коментара:

Постави коментар